Videolar

Yotube de Yayınlanan Güneş Panelleri Teknolojileri ile ilgili Videolar


Güneş enerjisi paneli ile, aydınlatmada yapılan hatalı yöntemler nelerdir? Avize, mutfak avizeleri, salon avizeleri, led avize ve diğer avize modelleri kaç volt ile çalışması gerekir? Aplik, Lambader, masa lambası, spot lamba, abajur ve abajur modelleri, led ampul ile çalışır mı? Güneş enerjisi ile doğru aydınlatma, led lamba ve led projektör nasıl olmalı? Bu soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Özellikle akıllı olduğunu düşünen çoğu insan, bildiğini değil, zannettiğini bilgi olarak düşünür.

Zannediyor musun? Yoksa gerçekten biliyor musun?

Madem biliyorsun, hangi mantıkla solar sistemde aydınlatmayı 220 volt ile yapıyorsun. Be vicdansız, jel diye çaktığın o sahte aküden kazandığın para, çoluğundan çocuğundan çıkmayacak mı zannediyorsun? Özellikle off grid, yani şebekeden bağımsız sistemlerde kesinlikle 220 volt ile çalışan lamba kullanmayın. Hatta mümkünse on grid, yani şebekeye bağlı sistemde bile aydınlatmaları 12 volt ile yapın.

Peki, Avize, mutfak avizeleri, salon avizeleri ve diğer avize modelleri 12 volt olarak kullanılır mı?
Kesinlikle evet. lambalarını 12 volt led ampul ile değiştirip, beslemesini de 220 volt yerine, 12 volt ile yaparsanız elbette kullanılır. Tabi ki, Aplik, Lambader, masa lambası, spot lamba, abajur ve abajur modelleri de, 12 volt led ampul ile değiştirip, yine enerji beslemesini 12 volt ile yaparsanız, çalışır. Israrla aydınlatmaları led ışıkla yani led lamba veya led projektör ile yapmanızı öneriyorum.
Neden mi? İzlemeye devam edin.

Öncelikle bilmeniz gereken önemli bir şey var. 220 volt ve 100 watt ile çalışan klasik lamba,
12 volt ve 10 watt ile çalışan led lambadan %100 daha fazla enerji tüketir.

Aslında led lambalar Doğru Akım denilen 12 volt düşük enerji ile çalışır.  Evinde veya iş yerinde 220 volt aydınlatma şebekesini 12 volta çevirmek ile uğraşmak istemeyenler için, 220 volt ile çalışan tasarruflu led lamba üretilmiş. Eğer siz hala kendi elektriğinizi üretmiyor, şebekeden beslenip ve her ay fatura ödemeye çalışıyorsanız, 220 volt ile çalışan tasarruflu lambaları kullanmaya devam edin.

Ama eğer siz enerjinizi güneş, rüzgar hidrojen veya biyogaz gibi alternatif yenilenebilir. kaynaklardan sağlıyorsanız, lambalarınızı 12 volt ile çalıştırmamızı ısrarla öneriyorum.

Buraya dikkat edin!
Elektrik her işleme girdiğinde, yükseltildiğinde veya düşürüldüğünde enerji kaybına uğrar. Şöyle düşünün elinizde 220 volt ile çalışan 10 wattlık tasarruflu bir lamba olduğunu var sayalım.
Şimdi siz panellerden veya başka kaynaklardan 12 volt enerjiyi edindiniz, bu enerjiyi depolamak için aküde biriktirdiniz. Akşam olduğunda. lambayı yakmak için inverter açıldığı andan itibaren, yük çekmeye başlar. 220 volt enerjiyi sömürüp, lambaya kadar olan bütün enerji hattına 220 volt enerjiyi doldurur.

Hani lambanın şurası var ya kıçı. Buraya gelene kadar bütün kablolar 220 volt ile dolar. Birde lambanın içine girdiğinde böyle bir düzenek sayesinde enerji kaybolmaya başlar, 220 den başlayıp, 200 kaybolur, 180, kaybolur, 140, kaybolur, 100, kaybolur, 60, kaybolur 48, kaybolur ta ki gerçekten çalışması gereken 12 volta düşene kadar.

Lamba deyip geçmeyin, bugün dünyada kullanılan bütün elektrik enerjisinin %60 i aydınlanmada, geri kalan %40 da elektrikli aletlerde tüketiliyor.

Demek ki neymiş. ister enerjinizi katil şebekeden besleyin, ister alternatif kaynaklardan, şebekeye bağlı sistemden alın, isterseniz şebekeden bağımsız kendi enerjinizi üretin, aydınlatmaları 12 volt direkt akım ile yapmalısınız.

Bu arada yeri gelmişken belirtmeliyim. Yeni ev yapacak olanlar, kesinlikle ama kesinlikle lambalar için ayrı, prizler için ayrı hat döşeyin. Kablo bir miktar fazla gider ancak, elektrik tüketiminiz yarıdan fazla düşer.

Ayrıca unutmayın 12 volt ile çalışan 10 watt bir led lamba, 220 volt ile çalışan 100 watt klasik lambadan çok daha fazla ışık verir. Ömrü de klasik lambalardan 40 kat daha uzundur.

Unutmayın. Ne kadar çok insan alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırsa, dünya o kadar az kirlenecek. Buna destek olmak için lütfen bu kanala abone olup, bu videoyu beğenin. Daha fazla insana ulaşması için arkadaşlarınız ile paylaşın. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Daha fazla içerik için

1 yorum:

  1. Selamun Aleykum.
    Sayın Muhtarım
    Çok yakında Tüm.Dünyada Elektrik kesintileri başlayacaktır.
    Bu yüzden her Köy,
    İlçe ve Şehir kendi elektriğini Üretmek zorundadır.
    Bu yüzden bizde firma olarak her köye 500 kw ile 1000 kilowaat arasın da Güneş ve Hibrit Enerji santralleri kurarak köylümüzün mağdur olmaması için Enerji Santralleri kurmaktayız.
    Bize 6 ile 12 Dönüm.
    arasında GUNEY Cepheli Verimsiz Ucuz Arazi Aramaktayız.
    Bize böyle Arazileri uygun fiyattan temin
    etmenizi rica ediyoruz.
    Köylümüzde izin verirse Güneş ve Hibrit Enerji santrali kurmamıza Yardımcı olmanızı rica ediyoruz..
    Amasyadan selamlar Mehmet KUTLUK Amasya Kutluklar Arge ve İnovasyon San.Tic.Ltd.. 0532 1345478
    yakitsizjenarator05@gmail.com
    WEB.sitelerimiz www.yakitsizjenarator.com /// www.satilik-enerjiler.com

    YanıtlaSil